El MINECO posa en marxa el Fons Next Tech per empreses digitals en el marc del Pla de Recuperació espanyol

El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital posa a disposició el Fons Next Tech per a impulsar el creixement d’empreses digitals i la inversió en projectes tecnològics d’alt impacte. 

Aquest fons s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons Next Generation EU. 

El fons Next Tech pretén impulsar l’emprenedoria digital i consolidar el creixement d’empreses altament innovadores de base tecnològica. Així, s’espera fomentar la competitivitat, la innovació, la inversió de fons internacionals i l’atenció i retenció del talent.  

L’objectiu és mobilitzar 4.000 M€ en recursos en col·laboració publicoprivada (50% de finançament públic i 50% privat) en un període inicial de 4 anys directament o a través de fons de capital de risc, fons cooperatius o altres vehicles d’inversió.  

Els beneficiaris seran empreses que desenvolupin la seva activitat en l’àmbit digital, en l’impuls de projectes relacionats amb la intel·ligència artificial, l’internet de les coses, tecnologies de processament massiu de dades, computació al núvol, blockchain, processament de llenguatge natural, ciberseguretat, biometria i identitat digital i algoritmes verds.  

La inversió mínima del fons serà de 3 M€, tot i que també podrà invertir en startups amb aproximadament 1 M€, sempre que aquestes desenvolupin projectes de desenvolupament tecnològic en tecnologies innovadores d’alt impacte com ara IA, ciberseguretat, big datamachine learning, etc. 

Font: https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/detalls/noticia/El-MINECO-posa-en-marxa-el-Fons-Next-Tech-per-empreses-digitals-en-el-marc-del-Pla-de-Recuperacio-espanyol

21 jul., 2021

Tens un projecte? T'ajudem a optar a fons europeus

El nostre equip d’assessorament i consultoria dona resposta, ajuda i acompanya a totes aquelles petites i mitjanes empreses que volen optar a fons europeus a través d’un projecte innovador i transformador