S’han obert les primeres convocatòries pel 2021 del programa LIFE per contribuir a una economia sostenible

L’objectiu general del programa LIFE serà contribuir al canvi cap a una economia sostenible, circular, energèticament eficient, basada en energies renovables, neutra des del punt de vista climàtic i resilient, per tal de protegir, restaurar i millorar la qualitat del medi ambient, incloent l’aire, l’aigua i el sòl, i aturar i revertir la pèrdua de biodiversitat i combatre la degradació dels ecosistemes, fins i tot donant suport a la implementació i gestió de la xarxa Natura 2000, contribuint així al desenvolupament sostenible. 

El programa LIFE contribuirà a aquestes prioritats a través de les convocatòries que tot just s’acaben d’obrir i expiren entre la pròxima tardor i hivern. Aquestes convocatòries es troben comprimides en els quatre subprogrames del programa LIFE:

  • Natura i biodiversitat. Impulsarà i integrarà la implementació dels objectius polítics de la UE per aturar i revertir la pèrdua d’hàbitats i espècies de fauna salvatge en tots els sectors, així com els objectius de l’Estratègia de biodiversitat per al 2030;
  • Economia circular i qualitat de vida. Donarà suport a la transició cap a una economia circular i protegirà i millorarà la qualitat dels recursos naturals de la UE, inclosos l’aire, el sòl i l’aigua, entre d’altres;
  • Mitigació i adaptació al canvi climàtic. Donarà suport a la implementació del marc de la política energètica i climàtica 2030, l’objectiu de neutralitat climàtica de la UE el 2050 i la nova estratègia de la UE sobre adaptació al canvi climàtic;
  • Transició energètica neta. Fomentarà la capacitat, estimularà les inversions i donarà suport a la implementació de polítiques centrades en l’eficiència energètica i les energies renovables a petita escala.

Els dies 8 i 9 de setembre de 9h a 13h, l’equip LIFE organitzarà una sessió de Preguntes i Respostes sobre el programa LIFE i les seves convocatòries. Es publicaran més detalls sobre aquesta sessió aquí.

Pressupost: 580M €

1 set., 2021

Tens un projecte? T'ajudem a optar a fons europeus

El nostre equip d’assessorament i consultoria dona resposta, ajuda i acompanya a totes aquelles petites i mitjanes empreses que volen optar a fons europeus a través d’un projecte innovador i transformador