Convocatòria Centour: programa de construcció de capacitats i transferència de coneixement per a pimes turístiques

CEnTOUR – Economia circular en turisme és un projecte COSME que va de setembre del 2020 a setembre del 2023. 

Les pimes, en particular del sector turístic, s’acosten lentament als reptes de passar d’un model d’economia lineal a una d’economia circular i, donada la mida mitjana, no tenen normalment els recursos i les habilitats necessàries per afrontar-lo amb les eines i les referències adequades. 

El projecte CEnTOUR llança una convocatòria de finançament per donar suport a la implementació de la creació de capacitats mitjançant un esquema de suport a les pimes del sector turístic a 5 països europeus (Itàlia, Espanya, Macedònia del Nord, Moldàvia, Grècia) que conduirà les empreses a assolir diferents nivells d’innovacions en economia circular. 

Aquesta ruta també estarà lligada a la idea d ‘”enfocament del lloc”, essencial en la indústria turística, que ajudarà a les pimes a desenvolupar habilitats de màrqueting i promoció aprofitant el factor de sostenibilitat. Les regions que han estat seleccionades tenen capacitats turístiques reals (també destinacions ben definides) i potencial de millora / desenvolupament. 

Les petites i mitjanes empreses que operen al sector turístic (hotels i allotjaments similars; allotjaments de vacances i altres estades curtes; càmpings, parcs de vehicles recreatius i parcs de remolc; agència de viatges, servei de reserva d’operadors turístics i activitats relacionades) poden sol·licitar finançament fins a un màxim de 5.500 euros mitjançant el sistema de vals CEnTOUR. 

El pla de finançament cobrirà: 

– inversions sostenibles i ecològiques; 

– despeses de viatge (vol, tren, autobús, cotxe, …) que permetin la participació activa de les pimes turístiques en activitats de suport presencial organitzades pel consorci del projecte; 

– despeses de la quota diària que permeten la participació activa de les pimes turístiques en activitats de suport presencial organitzades pel consorci del projecte; 

– despeses d’inscripció i allotjament que permeten participar activament en un esdeveniment organitzat externament des del consorci (1 visita d’estudi + fira) per a pimes seleccionades. 

Les pimes seleccionades participaran en un “Programa de formació de capacitats i transferència de coneixement” amb l’objectiu d’accelerar el desenvolupament d’una estratègia d’innovació específica per implementar solucions circulars (inclòs un esquema de certificació – ECOLABEL / EMAS – per a una selecció de pimes participants) . També comptaran amb el suport de facilitadors de CE amb una formació específica pensada per a cada país / regió de referència. 

Data límit: 29/09/2021 

Pàgina web de la convocatòria: https://circulartourism.eu/call-for-smes/

Font: https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/afers_exteriors/ue/fons_europeus/detalls/noticia/20210909_centour

15 set., 2021

Tens un projecte? T'ajudem a optar a fons europeus

El nostre equip d’assessorament i consultoria dona resposta, ajuda i acompanya a totes aquelles petites i mitjanes empreses que volen optar a fons europeus a través d’un projecte innovador i transformador