Contacta’ns i t’orientem!
  *Abans d'acceptar, ha de llegir la informació bàsica sobre la protecció de dades que es presenta al peu del següent formulari:

  Responsable: Cecot

  Finalitat: Respondre les sol·licituds d’informació de l’interessat i establiment o establiment o manteniment de Relacions Comercials.

  Legitimació: Consentiment de l’interessat i Interès legítim en el desenvolupament de la relació comercial.

  Destinataris: Les fundacions, gremis i associacions del Grup Cecot.

  Drets: Accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat.

  Informació addicional: Política de Privadesa a la nostra pàgina Web.  Presentació


  El Consell Europeu va aprovar el 21 de juliol de 2020 el Pla Europeu de Recuperació, dotat amb un volum inèdit de finançament que ascendeix als 750.000 milions d’euros i la ratificació final dels quals correspon als Estats membres, així com al Consell i al Parlament Europeu. Els fons es distribuiran a través d’ajudes directes (390.000 milions) i préstecs (360.000 milions). D’aquests, es preveu que, segons les estimacions del Govern, Espanya rebi aproximadament 140.000 milions, dels quals 72.700 seran en forma d’ajudes directes.

  Aquests fons suposen una oportunitat única per a Espanya. Mai en la història s’ha produït un pla d’inversió pública com l’acordat per la Unió Europea, per la qual cosa resulta fonamental aprofitar-lo de manera adequada. A causa de la gravetat sense precedents de la crisi econòmica provocada per la pandèmia, és crucial destinar una part important del mateix per a la reconstrucció del teixit productiu, és a dir, per a les empreses. La clau per a maximitzar el seu potencial resideix a consensuar i presentar projectes concrets de valor que estiguin alineats amb les directrius de la Unió Europea.

  En aquest sentit, des de la Cecot reivindiquem al Govern un ús eficaç i eficient d’aquests fons, amb un doble objectiu: d’una banda, que els fons arribin com més de pressa millor a l’economia real; i, per un altre, que estiguin dirigits a la transformació de l’economia espanyola en una més productiva, competitiva i resilient.

  Per a això, des de la Cecot hem reorientat el servei de suport i atenció a projectes que prestem des de la Fundació Cecot Innovació perquè el nostre equip d’assessorament i consultoria pugui donar resposta als dubtes que les empreses pugueu tenir en relació a la canalització dels fons europeus de reactivació així com continuar orientant i acompanyant projectes empresarials en qualsevol de les etapes en les que es trobi la vostra proposta.

  Com funcionarà el Fons de Recuperació Europeu?

  Abraham Arcos, director de la Fundació Cecot Innovació ens explica en aquest webinar què sabem en aquest moment del Fons Europeu de Recuperació, on podem trobar la informació i quin és paper de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Espanya. El werbinar, que va tenir lloc el passat 12 de novembre va ser organitzat pel Fòrum Cecot i patrocinat pel Banc de Sabadell. Si vols visualitzar la sessió, omple el formulari i te’n donarem l’enllaç.

  Què perseguim des de la Cecot?


  Informar i orientar sobre el fons disponibles, dotant d’informació sobre els fons europeus d’una forma àgil i fàcilment accessible.

  Incentivar, dinamitzar i canalitzar la potencial demandada de fons per part de les empreses, promovent la identificació de projectes susceptibles de percebre fons europeus.

  Reivindicar el paper de les pimes en el procés de transformació de l’economia espanyola, mitjançant l’activitat institucional de la patronal Cecot en organitzacions cúpula de representació empresarial.